Ingen fika utan kakor
Vi på Trygg Bil använder kakor för att ge dig en skräddarsydd upplevelse när du besöker vår webbplats. Och när du besöker oss bjuder vi dig på en riktig fika med en kopp kaffe och kaka.

Kom till oss när det är dags för däckbyte

Däckbyte, även kallat hjulskifte ibland, är något som du behöver utföra två gånger per år. Våra tekniker hjälper dig att byta mellan sommar- och vinterhjul, snabbt, säkert och prisvärt. Vi har även däckhotell vilket är en smidig lösning för dig som tröttnat på att frakta smutsiga hjul fram och tillbaka varje säsong.

Datum för däckbyte

Inför varje säsong dyker frågan upp; när ska man byta däck på bilen? Det finns några regler och datum som är bra att känna till och ha koll på, så du vet att du kör med rätt däck. Om du inte följer reglerna kan det hända att du få böter. Transportstyrelsen har bestämt att din bil måste ha vinterdäck från 1 december - 31 mars om vädret säger att det förväntas bli vinterväglag eller om vinterväglag råder. Reglerna för sommardäck säger att din bil måste ha sommardäck från 15 april om det inte råder vinterväglag på vägarna.

Vad är det för skillnad på hjulskifte och däckbyte?

Har du koll på vad som är skillnaden mellan hjulskifte och däckbyte? Däcket är det svarta gummit som kör på vägen. Hjulet är ett samlingsnamn för däcket som sitter på den runda fälgen, alltså däck och fälg. Ett hjulskifte innebär att man byter hela hjulet på bilen, inklusive däck och fälg. Ett däckbyte är samma sak som att endast byta det svarta gummit. Det kan vara bra att känna till skillnaden mellan dessa olika begrepp. I vardagligt tal är det vanligt att säga att man ska byta däck på sin bil, men det man egentligen menar man ska göra ett hjulskifte. När du byter däck hos oss kollar våra kunniga tekniker att dina däck har ett godkänt mönsterdjup och justerar rätt lufttryck. Vi erbjuder även tilläggstjänster där vi kan se över balanseringen av däcken och fixa rätt hjulinställning.

Boka tid hos oss när det är dags för däckbyte för din Volkswagen, ŠKODA, SEAT eller CUPRA. Vi har många års erfarenhet och du kan känna dig trygg med att du får den bästa servicen när du lämnar in din bil till oss. Boka en tid i vårt bokningssystem, smidigt och enkelt. Eller kom in till oss så hjälper vi dig.

Hittar du inte den information du söker hjälper vi dig mer än gärna.

Hitta tillbehör Online

Välj ditt bilmärke nedan för att öppna Tillbehörskatalogen.
Hittar du inte det du söker eller behöver hjälp med att hitta rätt tillbehör till just din bil.

Vad ingår i en Basservice

 • Byte av motorolja

  Motorns olja förlorar efter ett tag sin smörjande och kylande egenskaper vilket leder till onormalt högt slitage. Därför byter vi oljan.

 • Byte av oljefilter

  För att oljereningen ska fungera byter vi oljefilter. På så sätt behåller den nya oljan sina goda egenskaper fram till nästa service.

 • Byte av luftfilter

  Luftfiltret påverkar bilens effekt och bränsleförbrukning. För att motorn ska andas optimalt byter vi det.

 • Avläsning av felminne

  Är bilen utrustad med felminne läser vi av det och, vid behov, informerar vi om ev. fel.

 • Kontroll av batteri

  För att minimera startproblem kontrollerar vi batteriets syranivå. Vi fyller även på destillerat vatten vid behov.

 • Kontroll av avgassystem

  För att undvika att bilavgaser tränger in i bilens kupé kontrollerar vi att avgassystemet inte läcker samt att klamrar och bussningar är i funktionsdugligt skick.

 • Kontroll av bromsrör, slangar och ledningar

  För att bilens bromssystem ska fungera tillfredställande kontrollerar vi att inga läckage eller rostangrepp finns på bromsrör eller bromsledningar.

 • Kontroll av läckage på motor, växellåda & kylare

  Läckage av bilens motor och växellådsolja kan vara brandfarligt men kan även orsaka skador på bilens drivlina om den läcker ut.

 • Kontroll av drivaxeldamasker

  För att undvika att smuts tränger in och förstör drivaxelknutarna kontrollerar vi att drivaxeldamasken är fri från skador.

 • Kontroll av skick på däck samt mönsterdjup

  Däckens skick är avgörande för bilens väghållning och bromssträcka. För att din bil ska vara trafiksäker kontrollerar vi däckens skick och mönsterdjup.

 • Kontroll av bromsbelägg och bromsskivor

  Bromsbelägg och bromsskivor är vitala delar för bilens bromsförmåga. Vi kontrollerar bromsbeläggens tjocklek samt bromsskivornas kondition.

 • Kontroll av yttre belysning

  Vi kontrollerar belysning, avläser felminne samt nollställer serviceindikering.