Ingen fika utan kakor
Vi på Trygg Bil använder kakor för att ge dig en skräddarsydd upplevelse när du besöker vår webbplats. Och när du besöker oss bjuder vi dig på en riktig fika med en kopp kaffe och kaka.

Auktoriserad skadeverkstad i Tyresö

Vi hanterar ditt skadeärende och reparerar din skadade bil

En olycka händer så lätt och när olyckan är framme kan det vara tryggt att veta att vi finns där för att ge dig bästa tänkbara service. Givetvis ser vi även till att du kommer i kontakt med lämplig aktör för ersättningsbil så din tillvaro blir så enkel som möjlig när du råkat ut för en oförutsedd händelse. Hör av dig till oss direkt så ser vi till att du får den hjälp du behöver, när du behöver den. Kontakta vår skadeverkstad om du behöver laga plåtskador, bucklor, lackskador, plastskador eller om du behöver byta och laga glas. I vår skadeverkstad tar vi emot och reparerar bilar av märkena Volkswagen, Skoda, Seat och Cupra. Givetvis enligt våra märkens metodbeskrivningar.

Hur går en skade­besiktning till?

När du haft oturen att på något sätt få din bil skadad och du behöver reparera den, så behöver den först genomgå en skadebesiktning för att se skadans omfattning. Du kan boka tid eller komma in till vår auktoriserade skadeverkstad i Tyresö under ordinarie öppettider. Hur går en skadebesiktning till hos oss? Vi börjar med att låta en skaderådgivare gå igenom och undersöka vilka skador din bil har, hur omfattande de är och vad det kommer att kosta att reparera. Om ett försäkringsbolag skall ställas som betalare så sköter vi all hantering direkt med deras försäkringstekniker och kommunicerar med dem via vårt kalkylprogram. Skadebesiktningen tar ungefär 30 minuter beroende på hur stora skador din bil har.

Vi kommer därefter fotografera skadorna och bifoga dem tillsammans med kostnadskalkylen till ditt försäkringsbolag. Trygg Bil samarbetar med alla försäkringsbolag. När samtliga kostnader är förankrade går en reservdelsbeställning iväg och vi är, vid detta skede, oftast redo att boka in en reparationstid för bilen.

Vem står för kostnaden av skade­besiktningen?

En skadebesiktning är kostnadsfri så länge reparationen utförs hos oss. Om skadan ersätts via ert försäkringsbolag så betalas eventuell självrisk direkt till verkstaden efter utförd reparation. Självrisken betalas med fördel via VW/Skoda/Seat kortet och kan då delas upp räntefritt under 12 månader. Om ni inte är vållande till skadan så regleras kostnader via motpartens försäkringsbolag och ni behöver då ej betala självrisk. Förutsättningsvis att försäkringsbolaget fastställt vållandet, om ni är momsredovisningsskyldig betalas momsen direkt till verkstaden.

Vid skador på däck och fälg kan delkostnader och åldersavdrag, även de, regleras direkt till verkstan.

Hur går en skade­reparation till?

 1. Som ägare/förare/brukare av bilen anmäler man själv sina skador till försäkringsbolaget, detta utförs lämpligast via försäkringsbolagens hemsidor alternativt via telefon, givetvis bistår även vår skadeservice med stöd vid oklarheter.
 2. Nästa steg är en skadebesiktning där våra skaderådgivare undersöker omfattningen av skadorna, beräknar kostnaden och skapar en kostnadskalkyl som skickas till försäkringsbolaget för bedömning.
 3. När försäkringsbolaget godkänt kostnadskalkylen beställer vi reservdelar till din bil.
 4. Vi bokar in en tid för skadereparation.
 5. Du lämnar in din bil för reparation hos vår skadeverkstad i Tyresö.
 6. Våra specialutbildade skadetekniker reparerar din bil enligt riktlinjer från tillverkaren så den blir lika säker som före olyckan.
 7. En intern kvalitetskontroll säkerställer att vi uppnått högsta möjliga kvalitet.
 8. Klart! Du hämtar din bil i vår verkstad. Ska du betala självrisken, eller eventuella andra kostnader i samband med ärendet, gör du det hos oss när du hämtar ut bilen och vi sköter resten av kontakten med ditt försäkringsbolag.
 9. Ett stilleståndsintyg skickas automatiskt till ditt försäkringsbolag efter utförd reparation.
Hittar du inte den information du söker hjälper vi dig mer än gärna.

Hitta tillbehör Online

Välj ditt bilmärke nedan för att öppna Tillbehörskatalogen.
Hittar du inte det du söker eller behöver hjälp med att hitta rätt tillbehör till just din bil.

Vad ingår i en Basservice

 • Byte av motorolja

  Motorns olja förlorar efter ett tag sin smörjande och kylande egenskaper vilket leder till onormalt högt slitage. Därför byter vi oljan.

 • Byte av oljefilter

  För att oljereningen ska fungera byter vi oljefilter. På så sätt behåller den nya oljan sina goda egenskaper fram till nästa service.

 • Byte av luftfilter

  Luftfiltret påverkar bilens effekt och bränsleförbrukning. För att motorn ska andas optimalt byter vi det.

 • Avläsning av felminne

  Är bilen utrustad med felminne läser vi av det och, vid behov, informerar vi om ev. fel.

 • Kontroll av batteri

  För att minimera startproblem kontrollerar vi batteriets syranivå. Vi fyller även på destillerat vatten vid behov.

 • Kontroll av avgassystem

  För att undvika att bilavgaser tränger in i bilens kupé kontrollerar vi att avgassystemet inte läcker samt att klamrar och bussningar är i funktionsdugligt skick.

 • Kontroll av bromsrör, slangar och ledningar

  För att bilens bromssystem ska fungera tillfredställande kontrollerar vi att inga läckage eller rostangrepp finns på bromsrör eller bromsledningar.

 • Kontroll av läckage på motor, växellåda & kylare

  Läckage av bilens motor och växellådsolja kan vara brandfarligt men kan även orsaka skador på bilens drivlina om den läcker ut.

 • Kontroll av drivaxeldamasker

  För att undvika att smuts tränger in och förstör drivaxelknutarna kontrollerar vi att drivaxeldamasken är fri från skador.

 • Kontroll av skick på däck samt mönsterdjup

  Däckens skick är avgörande för bilens väghållning och bromssträcka. För att din bil ska vara trafiksäker kontrollerar vi däckens skick och mönsterdjup.

 • Kontroll av bromsbelägg och bromsskivor

  Bromsbelägg och bromsskivor är vitala delar för bilens bromsförmåga. Vi kontrollerar bromsbeläggens tjocklek samt bromsskivornas kondition.

 • Kontroll av yttre belysning

  Vi kontrollerar belysning, avläser felminne samt nollställer serviceindikering.